fbpx

Om Kageriget

Hvem er jeg?

Mit navn er Anita og jeg er ejer af Kageriget. Jeg voksede op i det jyske, med hjemmelavet mad og bagværk, og jeg fik altid lov til at være med, når der var gang i køkkenet. Jeg kan huske, at jeg fik lov til at sidde i vindueskarmen og piske flødeskum til eftermiddagskagen. Det er her min passion stammer fra.

Jeg uddannede mig som bager og i år 2000 måtte jeg følge min drøm om at blive konditor og rejste derfor til København. Dengang var der ikke mange muligheder for at komme i konditorlære og de få der var, befandt sig i København. Jeg fik job som bagersvend i det anerkendt konditori, Conditori og Café H.C. Andersen, som lå i Industriens Hus, lige ved siden af Tivoli. Her tog jeg løbende mit svendebrev og blev ret hurtigt produktionsansvarlig.

 

Anita ejer af kageriget
Anita og kronprinseparrets kage

Mit hjerte brænder for at rejse og opleve verden

I højsæsoner i Conditori og Café H.C. Andersen, arbejdede jeg intenst, for at kunne rejse ud og opleve verden i konditoriets lavsæson. Jeg har rejst i store dele af verden og arbejdet i de pågældende lande på min rejse. Jeg har oplevet mange forskellige kulturer og mennesker. Jeg har blandt andet rejst i USA, Mexico og Australien.

I 2004 fik jeg æren af, i samarbejde med Bager og Konditorlauget, at lave bryllupskagen til Frederik og Marys royale bryllup. Jeg var lige kommet hjem efter 3-4 måneders rundrejse i Australien. Jeg fik ansvaret for roser og vindruer som skulle dekorere den royale kage. Jeg designede snirklen, og på selve bryllupsdagen, stod en kollega og jeg for at færdiggøre kagen. Det er herfra vores smagsvariant Royal stammer.

Sådan blev Kageriget til

Kageriget kom til i 2008, hvor jeg fik trangen til at vende hjem til den jyske muld. Mine tanker omkring Kageriget, var lejlighedskager med fokus på håndværk, lækre råvarer og smagsoplevelse. Jeg startede i lejede lokaler i Vejen. I 2009 fik jeg mulighed for at købe det nedlagte bageri i Holsted, hvor der siden 1916, har været bageri i lokalerne. Efter istandsættelse af lokalerne, kunne jeg i 2010 åbne dørene op for Kageriget i min egne lokaler.

Det første år var jeg alene i konditoriet, og lavede selv op mod 100 bryllupskager det år. Siden hen har antallet af bryllupskager taget fart og i dag laver vi op mod 300 bryllupskager om året.

 

Kagerigetstreetview
Metteoglindakageriget

Udvidelse af Kageriget – åbnede for konditorelever

Jeg åbnede caféen i 2012, med udvidelsen af Kageriget, kunne jeg tilbyde elever konditoruddannelsen hos mig. På det tidspunkt, var der ikke mange muligheder for at tage uddannelsen udenfor København. Jeg har sidenhen haft 3 konditorelever. På nuværende tidspunkt har jeg Mette, en tidligere konditorelev, som nu er konditorchef, Linda, som er nuværende konditorelev, og Louise, som lige er begyndt som konditorelev.

I dag kan vi levere konditorkager til min. 15 personer i hele Danmark. Udover bryllupskager, laver vi adskillelige fødselsdagskager, dåbskager, desserter og firmakager. Vores nyeste tiltag i konditoriet er kagetapas og petitfours, som er helt perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Hvem er vi?

Herunder kan du læse om personalet i Kageriget. 

Anita Nielsen
Ejer

Anita ejer af kageriget

Motto:
”Hvor der er hjerterum, er der husrum.” 


3 ting om Anita:
Jeg har fået kageinspiration fra 29 lande, og Argentina er det land, jeg som konditor ville fremhæve.

Jeg er ikke så vild med fondant. Men jeg elsker at arbejde med det.

Jeg har mange dårlige vaner, men at spise kage er ikke en af dem.

Uddannelse:
Matematisk student, Uddannet bager og konditor, har været selvstændig siden 2008 og er også uddannet indenfor projektledelse.

Mette Markmann-Eriksen
Konditorchef 

Mette chefkonditor ved kageriget

Motto:
”Du bliver glad af at spise kage, og kloge mennesker siger, det er sundt at være glad.”

3 ting om Mette:
Jeg bryder mig ikke om at spise chokolade, men har intet problem i at arbejde med det.

Jeg er oprindeligt fra Nordsjælland men flyttede for at være i Kageriget.

Jeg er positiv, udadvendt, perfektionist, glad og smilende.

Uddannelse:
Udannet konditor – Kåret til Danmarks bedste unge konditor i 2020, og skal deltage i VM med bagerlandsholdet i 2022.

Kirsten Brink Mogensen
Bager

Kirsten bager ved kageriget

Motto:
”Alle mennesker har et hoved og to hænder.”


3 ting om Kirsten:
Jeg er et naturmenneske, og elsker roen deri.

Jeg samler inspiration fra Kageriget til dekorationen af min have.

Jeg er en stor humørbombe, og jeg elsker godt selskab, da det skaber positivitet.

Uddannelse:
Bager (Svendebrev med ros)
Erfaring fra mange håndværksfag.